Monday, June 20, 2011

Aku pernah di GODAM...

Salamss.... blogger²....

Huhhh suspend aje tajuk aku ni kan..kan...kan Wahhh hebat sgtkah aku nye blog smpai pernah godamm....oh tidak.....tidak sekali².....hahaha....korang....korang nak tau tak....bila sejak akhir² ni timbul nya kesah penggodam a.k.a hackers ni menggodam laman² web kerajaan.... aku selalu mempertikaikan pada diri sendiri maksud "godam" nie.....hahaha....

oklahh....aku ngaku...mmg aku begitu "kekampungan" tapi kan korangg....dulu aku memberi tafsiran godam ini adalah memukul.....nie bahasa utara laa....cth ayat : dulu aku kecik² selalu kena godam dgn emak aku sebab kenakalan aku".....itu maksud godam yang sekian lamanya aku guna....
Tapi didunia maya ini.....laman web pon kena godam bukan "aku aje yang kena godam" kuang...kuang...kuang.....

------------------
Okayss.....meh nak cerita serius ni pasal godam nie....ni kesah betul yer....bukan main²....sebenarnya pc aku di opis ni pernah kena hack oleh seorang rakan 1 jabatan....dia hack pc aku ni guna 1 program yang telah dia install senyap² kat pc aku....tujuannya nak tgk apa yang aku taip n apa yang aku buat....teruk tull kan perangai budak ni (lelaki yer)....
Ye lah....pc opis aku ni guna network LAN....so senang aje dia pasang program tu kat pc aku n dia hack sesuka hati....apa yang paling aku geram adalah dia telah ubah pasword maybank2u kepunyaan aku, ubah pasword emel² yang aku ada....

Ini telah menyusahkan aku !!! aku terpaksa pergi ke maybank....batalkan maybank2u aku....dan buat lain² perkara yang aku rasa tak sepatutnya yg sgt menyusahkan aku !!!
Setelah aku dapat tahu itu perbuatan dia...tak pula dia minta maaf dgn aku....dan sampai ke hari ini dan saat ini aku tidak memaafkan dia....dan sejak itu aku xsuka lagi berkawan dengan dia....

Hati² lah yer...sejak itu aku selalu dh guna pasword yang kukuh cth : P@$sw0rd

sekian....

4 comments:

WuMing said...

Dah Follow Sini…Jengok-jengoklah kat Blog saya pula..http://apa-apapunada.blogspot.com/

LaLaLovy said...

skrg ni mcm senang je orang hack kita. cuba fikir why all this happen?

arzme said...

bahaya nye kene godam.tak pasal2 duet dalam bank kita pon boleh hilang..

Anonymous said...

apa yang saya cari, terima kasih