Tuesday, May 3, 2011


Perpindahan ke rumah baru

Urusan berpindah kerumah baru telah bermula buat aku, suami dan anakku. Sebelum Keputusan ini dibuat sudah tentu beberapa perkara penting telah dibincangkan. Perkara yang paling penting adalah....Mencari pengasuh untuk anak lelaki ku yang seorang ini. Alhamdulillah sudah kutemui bakal pengasuh anakku ini , semoga dipermudahkan oleh Allah dlm urusan ni. Bila dah setel berkenaan pengasuh anakku ni...perkara² lain menjadi mudah aje....cuma 1 perkara yang nak kena ku lalui setiap hari setelah berpindah nanti adalah aku terpaksa travel dari seberang perai ke Pulau. Aku belum lg dapat tukar tempat kerja yang dkt dgn rumah kami...dalam proses....insyaAllah dlm masa terdekat ni dpt lah....


>>>>>>>>>>>>>>
ok sambung lg....lepastu kerja packing barang untuk berpindah pon telah dibuat sikit²....ermm buat skit² yer...ntah bila nak abih packing pon xtaulaa, asyik tertangguh aje...ada² je hal di hujung minggu. Takpelah....hujung minggu nie free kot...boleh la buat sungguh²....alamak tapi rasanya tak free jugak...sbb aku ada 2 exam penting....hurmm takpelah en hubby kan ada...suruh aje beliau bersama pembantu kecik....ehee...aku sgt berharap perpindahan ni dipermudahkan dah mudah²an lebih seronok setelah duduk dirumah sendiri. Dengan harapan yang menggunung tinggi agar jiran² tetangga di kawasan baru tersebut menyenangkan...Ya Allah kurniakan aku jiran yang baik hatinya....Aminnn....

3 comments:

Arma Idris said...

wah ziha besarnyer rumah hg...rumah ni ke yg hg crite kat aku RM900 sebulan? ni rumah 3 tingkat ke apa ni? loan atas nama hg ke hubby hg?

Shahrina@Sabrina Art Style Collection said...

syukran...selesa umh ko ni...alhamdulillah utk masa dpn anak2 juga kan..

Thaqif's mum, said...

Alhamdulillah...