Wednesday, September 28, 2011

Open House : Biar pandai jangan memandai²...

Salam korang....

Hari ni adalah hari terakhir untuk kita beraya yer...
oleh itu sapa yang nak pasang lagu raya, yang nak p jamuan raya, yang nak kutip duit raya....silalah lakukan hari ni yer....
Opsss....klu ada baju raya yg masih x pakai lagi tuu...takpe...jgn stress..slps raya pon boleh melaram....begitu juga dengan kueh raya, lps raya selongkar laa tin² kueh klu masih ada laa....

Raya tahun ni banyak lah jugak aku menghadiri open house , yang paling istimewa adalah open house di rumah mantan PM kita tuu....Pak lahh ler...di Kepala Batas..rumah aku kan berdekatan aje dgn umah Pak lah....

act...aku nak cerita kenangan yang mmg x dapat aku lupakan pasal open house ni...dan x leh langsung nak lupa perkara nie walau dah hampir 8 tahun berlalu....alkisahnya begini....
"Pada suatu hari....
eh silap....mcm nak wat karangan lah pulak.....

oklah dipendekkan cerita....lebih kurang 8 tahun yang lepas, jabatan aku berkerja nie buat laa open house....masa tu aku baru masuk kerja lebih kurang 3 bulan laaa...
then aku pon.....aku pon....dengan memandai² p jemput kawan aku dari jabatan lain...
huhh....bila open house tu berjalan....kawan aku pon datang laa, dia bawak ramaiiiii sgt tidak seperti yang aku sangka....aduii terkedu akuu....
Then..........tetiba aku sedar...eh patut ke aku menjemput org jabatan lain nie....aku jadi serba salah....takkan nak halau pulakk....
then....aku pon p slow talk ngan seorang staff jabatan aku nie....so dia kata tak palaa....eeee....lps tu tobat laa nak memandai² lagi.....bukan apa aku ingat ker open house ni utk 1 building leh dtg makan....nama pon open house kan...hehehe...rupanya atas jemputan aje....


ni gbr masa open house kt opis tahun nie...

sekiannnn....

5 comments:

Indahnya Kayangan said...

Biar betul k.jiha...

Pen Biru said...

heheh..sabor jelah

Si Ratu Pari said...

heheh...itulah kenangan xdpt dilupakan...

Lee-Yan-Naa said...

hehe..cuak jugak kan kalo terlebih jemput orang :D

Kedai Lalaland said...

Hehee..Insaf dh kot skrg?Sy pn x berani nk wat la..Thanks to your story=)